Fliteboard, Lift eller Waydoo?

Med denne grundige analysen gir Dreamdays en informativ oversikt som vil bistå potensielle kjøpere i å ta en informert beslutning om hvilket eFoil-merke som best passer deres behov. Dreamdays er en velrenommert norsk forhandler med spesialisering innen eFoil og omfattende erfaring på området.

Fliteboard og Lift 

For forbrukere med betydelige økonomiske ressurser som søker å anskaffe det mest fremragende eFoil-tilbudet på markedet, er det to merker som skiller seg ut: Fliteboard og Lift. En grundig analyse av disse to alternativene fremhever tre hovedforskjeller knyttet til Kjøreegenskaper, Sikkerhet og Kontroll.

1. Kjøreegenskaper
Fliteboard har designet sitt eFoil-system med propellene plassert i linje med frontvingen, en konfigurasjon som gir føreren en balansert og sentrert kraft for å bevege seg fremover uten å produsere pitching-momentum. Dette fører til en betydelig økning i førerens stabilitet under kjøring.

På den annen side har Lift valgt å plassere propellen på en eksisterende hydrofoil-mast, omtrent 1/5 av mastens lengde over hydrofoilvingen. Denne konfigurasjonen resulterer i en ugunstig og mindre forutsigbar oppbygging av momentum, noe som kan føre til at brettet dykker med nesen først. Dette utgjør en potensiell utfordring for nybegynnere, selv om erfarne surfere kan håndtere det uten problemer.

Flite mast og motor

Lift mast og motor

2. Sikkerhet
En viktig aspekt ved batteridrevne enheter er sikkerheten, spesielt når det gjelder litium-ion-batterier. Mange batteriproblemer og branner oppstår som følge av lading av overopphetede batterier. For å takle denne risikoen har Fliteboard implementert en temperatursensor i deres Batteristyringssystem (BMS) for å kontrollere den interne temperaturen til battericellene. Denne funksjonen mangler imidlertid i Lifts eFoil.

Fliteboard skiller seg også ut ved å ha tre separate sikkerhetssystemer som beskytter deres batterikretser og forhindrer overoppheting. I tillegg har Fliteboard en visuell indikator på Flitecell-batteriet som signaliserer eventuell vanninntrenging i batterihuset. På den annen side har ikke Lift-brettene en tilsvarende indikator.

3. Kontroll
En stabil eFoil-tur krever konstant hastighet. I denne sammenhengen har Fliteboard utviklet en pålitelig forbindelse mellom den elektriske motoren og den vanntette trådløse håndkontrolleren. I motsetning til dette har Lift valgt å bruke en lineær responsutløser, hvor hastigheten øker proporsjonalt med hvor mye man trykker på utløseren. Selv om dette designet kan virke intuitivt ved første øyekast, har det vist seg å være vanskelig for nybegynnere å mestre. Uerfarne førere har en tendens til å slippe utløseren når brettet begynner å foile for å korrigere stabiliteten ved å redusere hastigheten, noe som resulterer i en rask reduksjon av hastigheten og utilsiktet økt ustabilitet.

Fliteboard har imidlertid utformet et radikalt annerledes utløsersystem som førerne setter pris på. I dette systemet må førerne holde utløseren presset kontinuerlig for å opprettholde forbindelsen mellom brettet og kontrolleren. Endring av hastighet skjer ved å justere kontrollene på den øvre delen av kontrolleren ved hjelp av tommelen. I tillegg til dette har Fliteboard utviklet egne algoritmer som gir funksjoner som launch assist, cruise control og auto-shutoff.

Flite kontroller

Lift kontrollerWaydoo

Spørsmålet om det er verdt å investere betydelige summer i en Fliteboard eller Lift er av stor betydning, og vi ønsker å gi deg vårt ærlige og objektive svar: Dersom du ikke har store økonomiske ressurser tilgjengelig, bør du sterkt vurdere Waydoo som et svært attraktivt alternativ. Med Waydoo får du den samme kvalitetsrike eFoil-opplevelsen uten at det belaster lommeboken. Waydoo har det siste året etablert seg som en førsteklasses forhandler, og deres nyeste modell, FLYER ONE Plus, gir deg topp kvalitet og de beste spesifikasjonene til en betydelig lavere pris enn Fliteboard eller Lift. La oss utforske nærmere hvorfor Waydoo er et fornuftig kjøp.

1. Kjøreegenskaper
Waydoo sin FLYER ONE Plus har flere imponerende kjøreegenskaper som gjør den til et attraktivt valg for eFoil-entusiaster. Lik Fliteboard, har FLYER ONE Plus en velutviklet plassering av sitt eFoil-system med propellene i linje med frontvingen. Dette bidrar til balansert kraft og stabil fremdrift for en jevn og behagelig flyopplevelse.

Med et robust fremdriftssystem, leverer FLYER ONE Plus en imponerende hastighet på 47 km/t, noe som gir deg en rask og spennende opplevelse på vannet. Batteriets kapasitet lar deg fly i opptil 120 minutter per lading, noe som gir deg god tid til å nyte eFoil-opplevelsen uten avbrudd.

Når vi sammenligner FLYER ONE Plus med Fliteboard og Lift, har de to sistnevnte en litt høyere topphastighet på 50 km/t og en noe lengre flytid på opptil 150 minutter per lading. Selv om det er små forskjeller i hastighet og flytid, kan det være verdt å vurdere dine behov og preferanser før du tar en beslutning.

En annen bemerkelsesverdig egenskap ved FLYER ONE Plus er den elektriske motoren som gir umiddelbar respons og minimal forsinkelse. Dette gjør det enkelt å kontrollere brettet og gjennomføre manøvrer med presisjon og lekenhet. I tillegg er FLYER ONE Plus bemerkelsesverdig stillegående takket være god væskedynamikk, slik at du kan nyte en avslappende og stille flytur.

En unik funksjon som skiller FLYER ONE Plus fra konkurrentene er den ekstra lange masten på 85 cm. Denne lengre masten gir mulighet for høyere flyging, og gir deg friheten til å utforske mer utfordrende manøvrer og opplevelser på vannet.

2. Sikkerhet
Batteriet til FLYER ONE Plus er på linje med Fliteboard og Lift, utstyrt med toppmoderne teknologi og et avansert batteristyringssystem (BMS) som gir omfattende beskyttelse mot potensielle risikoer som overoppheting, overstrøm, overspenning og kortslutning.

3. Kontroll
Waydoo har implementert et utløsersystem som likner på det som finnes på Fliteboard. Endring av hastighet på Waydoo FLYER ONE Plus kontrolleres ved å justere kontrollene på den øvre delen av håndkontrolleren, enkelt utført med tommelen. Dette gir brukerne en smidig og intuitiv måte å kontrollere hastigheten på eFoil-enheten, noe som bidrar til en mer behagelig og tilpasningsdyktig kjøreopplevelse på vannet. Med dette designet har Waydoo fokusert på brukervennlighet og presis styring, noe som gjør det enklere for eFoil-entusiaster å oppnå den ønskede hastigheten og kontrollere brettet med letthet.


Takuma

Som et budsjettvennlig alternativ på markedet for e-foiler, er det forståelig at Takuma kan være tiltalende for noen. Likevel er det viktig å vurdere de potensielle begrensningene og risikoene knyttet til dette valget.

Takuma e-foilen har betydelig dårligere rekkevidde og lavere topphastighet sammenlignet med konkurrentene. Med en topphastighet på kun 30 km/t og en flytid på opptil 90 minutter, kan det begrense din evne til å utforske større områder på vannet og ha en lengre flyopplevelse.

Kontrollsystemet på Takuma har blitt rapportert å være mindre brukervennlig. Endring av hastighet på brettet krever å vri på et hjul på den øvre delen av håndkontrolleren. Brukere har uttrykt frustrasjon over vanskeligheter med å betjene dette hjulet med tommelen, noe som kan føre til ubehag og redusert komfort under bruk. 

Videre har Takuma-kunder rapportert om flere problemer knyttet til holdbarhet og pålitelighet. Dette inkluderer tilfeller der kontrolleren har sluttet å fungere, skjermen blir svart, og det har vært problemer med fuktighet som påvirker kontrolleren. I tillegg har fuselage (forbindelsesdelen mellom vingene og masten) blitt rapportert å ha vist tegn på svekkelse, oppsmuldring og brudd, mens master har vært rapportert som knekte og bøyde. Slike problemer kan føre til uønskede avbrudd i din e-foil-opplevelse og kreve potensielt kostbare reparasjoner.

Disse merkevarene bør du unngå

Det er viktig å være oppmerksom på e-foil-merker som kan være resultatet av whitelabeling av billigprodukter fra Kina. Et eksempel på dette er merkevaren "Control Powerfly" som er assosiert med den kinesiske produsenten Hisun, som har fått omdømmet for dårlig kvalitet og pålitelighet.

En av de mest betydelige bekymringene knyttet til disse produktene er deres potensielle upålitelighet. Kjøpere av slike produkter tar en risiko, da det ikke er garantert at produktet de mottar vil fungere som forventet. Dette kan føre til frustrasjon og unødvendige utgifter, spesielt hvis e-foilen er defekt eller fungerer dårlig.

Sikkerhet er også en vesentlig bekymring. Batteriet til disse e-foilene er ikke vanntett, og det har vært rapporter om at batteriene kan begynne å brenne plutselig. Dette utgjør en alvorlig brannfare og kan skape farlige situasjoner for brukeren.

Når du vurderer å investere i en e-foil, bør kvalitet, pålitelighet og sikkerhet alltid prioriteres. Å kjøpe fra anerkjente merker og veletablerte produsenter som Waydoo, Fliteboard, og andre velkjente e-foil-merker, gir deg en tryggere og mer tilfredsstillende opplevelse på vannet. Disse merkene er kjent for å levere produkter av høy kvalitet og har implementert sikkerhetstiltak for å sikre at brukerne kan nyte e-foil-opplevelsen på en trygg måte.